Kari útmutató a szakdolgozatok készítéséhez (letölthető dokumentum)
Műszaki tudományok
- NASA Technical Reports Server (szabad felhasználású)
E-könyvek
- Interkönyv: műszaki és mérnöki szakkönyvek online
- Digitális Tankönyvtár: műszaki és élelmiszeripari tananyagok, tankönyvek (szabad felhasználású)
Folyóiratok
- Élelmiszervizsgálati közlemények
- Élelmezési ipar (tartalomjegyzékek)
- Élelmiszer tudomány technológia (tartalomjegyzékek)
- Hulladéksors / ZIP magazin (tartalomjegyzékek)
- Konzervújság (tartalomjegyzékek)
- MM műszaki magazin (tartalomjegyzékek)
Hasznos adatbázisok
- Cambridge University Press (proxy használatával elérhető)
- Directory of open access journals (szabad felhasználású)
- Ebsco Academic E-book World Wide Collection (proxy használatával elérhető)
- EBSCO Discovery Service (proxy használatával elérhető)
- Encyclopaedia Britannica (proxy használatával elérhető)
- Online Szabványkönyvtár (az SZTE hálózatán, könyvtáros segítségével elérhető)
- Wiley Online Library: Food Science and Technology (proxy használatával elérhető)
Egyéb ajánlott források:
- Magyar Élelmiszerkönyv
- Központi Statisztikai Hivatal
- Agrárgazdasági Kutató Intézet
- International Energy Agency
- E-tananyagok az SZTE-n
Az Általános források menüpontra kattintva további hasznos oldalak érhetők el.